برای زرتشتیان گرامی سؤال برانگیز است که: چگونه قابل قبول است ما برای زندگی در کشور آبا و اجدادی خود، باید اموالی را به عنوان جزیه به حکومت اسلامی بپردازیم؟!
امروزه اهل کتاب چیزی به عنوان جزیه نمی پردازند اما گرفتن جزیه جزء قانون اسلام است. اگر گرفتن جزیه به دلیل زندگی زرتشتیان در ایران بود، آنها حق اعتراض داشتند که: چرا ما
22 بهمن جشنی باستانی (جشن بادبره)
یک) امام خمینی پس از پیروزی انقلاب اسلامی این پرسش را مطرح کرد: با تولد پیامبر اسلام(ص) چهارده کنگره از کنگره های کاخ انوشیروان خراب شد. آیا این نشانه ی این نیست که پس از چهارده قرن، حکومت شاهنشاهی از ایران برچیده می شود؟
دو) یکی از جشنهای ایران باستان که همه ساله باشکوه برگزار می شده «جشن بادبره» است. دهخدا ذیل «بادبره»
چه بسا برخی بپندارند که نوروز از جمله جشن های زرتشتی است در حالی که اسطوره شناس برجسته دکتر مهرداد بهار این عید را عیدی باستانی ایرانی می داند و قائل به ارتباط آن با دین زرتشتی نیست. اگر زرتشتیان گرامی اطلاعاتی مستند در مورد ربط نوروز با این دین دارند، در اختیارمان قرار دهند.
کتاب «از اسطوره تا تاریخ» مجموعه مقالات
در گفتگو با خبرگزاری فارس، فرضیه ای را مطرح کردم با این امید که با اظهار نظرها، قضیه روشن شود. از آنجا که مدرکی برای برگزاری جشن چهارشنبه سوری در ایران قبل از اسلام نداریم و از سوی دیگر عرب ها چهارشنبه را نحس می دانستند، احتمال دادم اعراب این جشن را بنیان نهاده باشند تا نحوست این روز را بردارند. (اینجا)
خوانندگان در ذیل آن گفتگو، بدون ارائه ی مدرک
نظر به اینکه این روزها وبلاگ رنگ چهارشنبه سوری به خود گرفته، مناسب دانستم آداب این جشن را از خاطرات عین السلطنه (درگذشت 1350 ق) مرور کنیم:
چهارشنبه سورى در الموت
چهارشنبه بیستم [ربیع الثانی سال 1331 ق] (چهارشنبه سورى است) - بوته زیاد دیشب در هرخانه روشن کردند. معمول است کله پاچه هم لاى پلو گذاشته مى خورند