در مورد دخمه گذاری دست کم دو ایراد مطرح است:
یک) براساس شنیده ها، رژیم سابق ـ با این که به دلیل توجه به ایران باستان، برای زرتشتیان مزاحمت ایجاد نمی کرد ـ مراسم دخمه گذاری (گذاردن جنازه بر بلندی تا خوراک پرندگان شود) را به دلیل مسائل بهداشتی، ممنوع کرد. در هند آزادی انواع ادیان را می بینیم. در عین حال اجازه ی دخمه گذاری نداد.
دو) فرض کنیم دخمه گذاری ایراد بهداشتی
بسیاری از زرتشتیان در بحث های اعتقادی به جای ایراد از اسلام، از گذشته ی مسلمانان انتقاد می کنند و در نتیجه ناچارند ضعف های خود در گذشته را با شیوه های مختلف بپوشانند.
یکی از رفتارهای ناپسند زرتشتی ها تا گذشته ای نه چندان دور، گذاشتن جنازه ی اموات بر بلندی بود تا لاشه خواران، مرده را بخورند. به آن مکان بلند "دخمه" می گفتند.
امروز عید فطر است. همه ی مسلمانانی که فقیر به شمار نمی روند، واجب است از هر خوراکی که بیشتر می خورند سه کیلو از آن یا قیمتش را در روز عید فطر به فقیر بدهند که به آن «فطریه» یا «زکات فطره» می گویند.
قیمت آن را امسال اینگونه اعلام کردند: هرکه نان بیشتر می خورد به ازای هر نفر سه هزار تومان
سوال:
یه سوال که ذهن هرکسی رو به خودش مشغول می کنه قضیه ی محلله. محلّل یه قانون چندش آور توی اسلامه. خودتون اینو خوب می دونین. انسان عاقل چطور میتونه این حکم رو قبول کنه؟!!!!
جواب:
محلل در اسلام: هرگاه مردی دو بار همسرش را طلاق داد
زرتشتیان در گذشته، اموات را در دخمه می گذاشتند تا خوراک پرندگان لاشه خوار شوند. از دوست بسیار بزرگوارم موبد مهران غیبی خواستم تا برایمان بنویسند که امروزه زرتشتیان با جنازه ها چه می کنند. ایشان متن زیر را برایم ارسال کرد. کمال تشکر را دارم.
در روش دخمه گذاری، چند شرط بایست باشد. یکم- پرنده لاشخوار در کمتر از سه روز گوشت لاشه را بخورد. دوم- باد از روی