برخی زرتشتیان به آنچه به عنوان دین زرتشتی به آنها رسیده اعتماد می کنند و تصور می کنند که این آموزه ها مورد تأیید زرتشت است. آنان تصور می کنند تعالیم زرتشت در ظرف صدها یا هزاران سال به صورت دست نخورده به نسل های بعد انتقال یافت. ما برای اینکه نشان دهیم این ادعا نادرست است تنها اندکی از مجازات ها ی اعدام که در اوستا آمده نقل می کنیم تا نشان دهیم تحریف گسترده در این دین راه یافته است و امروز نمی توانیم دست روی هیچ چیزی بگذاریم و بگوییم مورد تأیید زرتشت می باشد.
چرا نماز به عربی؟
دکتر محمدجواد شریعت
سال 1332 من و عده اى از جوانان پرشور آن روزگار پس از تبادل نظر و بحث به این نتیجه رسیده بودیم که چه دلیلى دارد که ما نماز را به عربى بخوانیم؟ و عاقبت تصمیم گرفتیم نماز را به فارسى بخوانیم و همین کار را هم کردیم.
گفتیم (اینجا) زرتشتیان پیش از اسلام، زنده زنده پوست کسانی را که از زرتشتی بر می گشتند، می کندند. اما بعد از ورود اسلام (در قرن چهارم هجری)، به دلیل ضعیف تر شدن، از شدت رفتارشان کاسته شد اما همچنان با مرتدان برخورد می کردند و امروزه آن عکس العمل ها را نشان نمی دهند. زرتشتیان امروز این را به حساب آزاداندیشی خود می گذارند اما گذشته ی آنان حکایت از آن دارد که این تغییر روش به خاطر کاسته شدن قدرت آنان است.
دکتر جمشید گرشاسب چوکسی ـ از محققان زرتشتی و پارسی هند ـ چنین می نویسد:
فتواهای جدید نشانه کهنه شدن احکام؟!
دوستمان کیا بحثی در خور توجه را مطرح کرده است. در ابتدا خلاصه ی سخن او را می آورم و سپس جواب:
سؤال: امروزه شاهد بعضی فتواهای جدید هستیم. مثلا فقیهان در گذشته سقط جنین را به هیچ وجه اجازه نمی دادند اما امروزه آن را ـ دست کم در بعضی مواقع ـ اجازه می دهند. یا دیه ی زن نصف مرد بود اما اکنون دیه را مساوی حساب می کنند.
آیا این نشانه ی این نیست که اسلام برای همان 1400 سال پیش بوده و امروزه کاربرد ندارد؟
جواب:
فقیهان بر این باورند که چاپ، نشر، نگهداری و مطالعه ی کتاب هایی که اعتقادات مسلمانان را سست می کنند، حرام است و از بین بردن آنها واجب (کُتُب ضاله). همچنین است سایت ها و وبلاگ های گمراه کننده مگر برای متخصصان که بخواهند در مقام پاسخگویی برآیند.
این حکم، معقول و منطقی است؛ زیرا از نظر اسلام، نشر اینگونه افکار میان غیرمتخصصان، مانند توزیع و فروش